Ogórki konserwowe, korniszony.

Ogórki konserwowe, korniszony.

Ogórki konserwowe, korniszony.

  Sezon ogórkowy w pełni, dzisiaj propozycja korniszonków. Najlepsze są zerwane  takie jeszcze małe. Moja mam zawsze gotowała ogórki około 7 minut, były pyszne i chrupiące, ciekawi mnie jaki jest czas Waszego gotowania słoików? bo wiadomo każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis:) Zapraszam :) około 2 kg ogórków po 2 ząbki czosnku do słoika po łyżeczce gorczycy do słoika po kilka ziarenek ziela angielskiego do słoika po kilka ziarenek czarnego pieprzu po listku laurowym do słoika po jednym balda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.