Sezon ogórkowy w pełni, dzisiaj propozycja korniszonków. Najlepsze są zerwane takie jeszcze małe. Moja mam zawsze gotowała ogórki około 7 minut, były pyszne i chrupiące, ciekawi mnie jaki jest czas Waszego gotowania słoików? bo wiadomo każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis:) Zapraszam :) około 2 kg ogórków po 2 ząbki czosnku do słoika po łyżeczce gorczycy do słoika po kilka ziarenek ziela angielskiego do słoika po kilka ziarenek czarnego pieprzu po listku laurowym do słoika po jednym balda... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)