Witajcie:) Zaczął się sezon dyniowy, więc pora na przetwory. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznego dżemu z dyni i nektarynek. Taki dżemik wyśmienicie smakuje z sucharkami i rodzynkami firmy MAMUT. Zapraszam :) SKŁADNIKI : 1,5 kg obranej dyni 0,5 kg dojrzałych nektarynek 1 cukier waniliowy sok z jednej dużej cytryny 1/2 do 3/4 szklanki cukru lub do smaku 1 dżemix ale nie koniecznie dodatek do dżemu Suchary z rodzynkami WYKONANIE : Obrana dynię i umyte nektarynki kroimy w kostkę, następnie prze... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)