Widzę że ostatnio jest duże zainteresowanie przetworami. Mam nadzieję że przepisy przypadną Wam do gustu, są proste i szybkie w wykonaniu:) Dzisiaj poszła w ruch cukinia oczywiście świeżo zerwana:) robiłam ostatnio pikle z ketchupem,pomyślałam że czemu by nie zrobić cukini z musztardą. Lekko mdłej cukini musztarda nada ostrawy posmak. Zapraszam :) około 5 średniej wielkości cukini ( nie przerośniętej ) 4 cebule do każdego słoika włożyć po : 1 łyżeczce gorczycy 1 /2 łyżeczki ziarenek pieprzu 1/2 łyżeczki z... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)