Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

   Ostatnio chodzimy za mną ogórki w zalewie musztardowej i postanowiłam zrobić . Wszak mamy sezon ogórkowy więc na czasie a na zimę będzie jak znalazł .     Składniki: - 5 kg ogórków - 300 g cukru -3 łyżki soli - 250 ml octu - 1.1/2 litra wody - liść laurowy na słoik półlitrowy  - ziele angielskie 2 na słoik półlitrowy  - czosnek 1 na słoik półlitrowy  - chrzan 1 cm na słoik półlitrowy  - koper jeden kwiatek słoik półlitrowy  - 9 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.