Ogórki kanapkowe

Ogórki kanapkowe

Ogórki kanapkowe

 Robię przetwory, w tym i ogórki w różnej postaci i smaku.Dziś was zapraszam na ogórki kanapkowe.Kolor i smak niezwykły.Nie powiem wam ile wyjdzie słoików bo nie wiem w jakich robicie. Ja miałam różne i po 250 ml i po 330 ml Składniki: ogórki gruntowe 1.1/2 kg woda 500 ml 1.1/2 szklanki cukru 1.1/2 szklanki octu 1 łyżka gorczycy 1 łyżka pieprzu w ziarnkach 10 szt ziele angielskie 1 łyżka kurkumy  1 łyżka soli        Krok 1 Najpierw odmierzyłam składniki sypkie  i wsypałam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.