Chleb foremkowy, pszenny z otrębami

Chleb foremkowy, pszenny z otrębami

Chleb foremkowy, pszenny z otrębami

Dziś następny chlebek, jakoś mam sentyment do domowego i tak piekę codziennie albo co drugi dzień, zależy ile zjemy.Rodzinka zadowolona, a oto przecież chodzi.   Składniki:   1/2 kg mąki pszennej typ 750 Kłos - Pol 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 16 g drożdży  Babuni suszone ok.300 ml ciepłej wody Wykonanie:    Mąkę przesiewamy nad misą( będzie spulchniona i będzie się miało wrażenie,  że jest jej więcej.Dodajemy suszone drożdże. Wsypujemy odmierzone otręby żytnie,sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.