Pizza z patelni – bez użycia piekarnika.

Pizza z patelni – bez użycia piekarnika.

Pizza z patelni – bez użycia piekarnika.

Składniki: ciasto: 30 gram drożdży, 1 1/2 szklanki mąki (+ ok. 1/2 szklanki już po wyrośnięciu ciasta), 200 ml ciepłej wody, 1/2 łyżeczki cukru, 1 płaska łyżeczka soli, 1 łyżka oliwy, sos pomidorowy: http://rozgotowana.pl/2013/07/24/sos-pomidorowy/ dodatki do pizzy: Ruccola, ok. 10 dag parmezanu, ok. 10 dag salami pepperoni, Przygotowanie: ciasto: Drożdże rozrabiamy z odrobiną cukru, soli i ciepłą wodą w niedużym naczyniu. (ja użyłam do tego większego kubka) W dużej misce łączymy ze sobą mąkę i rozrobione d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu rozgotowana

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.