To przepis rodem z książki „Jamie gotuje po włosku”. Chlebek jest rewelacyjny nie tylko w smaku, ale także pod kątem wyglądu. Bardzo efektownie prezentuje się w formie jaką zaproponował autor – jako przytulone bułeczki do odrywania. Na ciepło smakuje przepysznie! W przepisie pominęłam kapary, zaś świeże oregano i tymianek zastąpiłam suszonymi. Zmieniłam także rodzaj mąki. Próbujcie! Składniki 400 g mąki tortowej 100 g mąki orkiszowej typ 450 7 g suszonych drożdży 250 g mozzarelli w zalewie 100 g zielonych oliwek... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!