Nie tak dawno mój mały, okrągły kuchenny stół pomieścił na spontanicznej kolacji i sąsiadów, i znajomych. Nie jedliśmy niczego wykwintnego. Na środku leżała wielka patelnia z usmażoną kiełbaską, kaszanką i cebulką. Obok piętrzyły się stosy grubo pokrojonej, świeżej weki. Kolacja była przepyszna. Taka prosta, zwykła. To właśnie jeden ze składników natchnął mnie do ponownego wykorzystania – kaszanka. Kupiona w sprawdzonym miejscu, na kaszy gryczanej, okazała się świetnym dodatkiem do sałatki z ziemniakami ... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!