Witajcie w grudniu – zapraszam na propozycję śniadaniową, a w roli głównej – jaglanka! Dzisiejszy wpis jest wyjątkowy. To zaproszenie do prostego śniadania, ale w nieco elegantszej oprawie. Jaglankę podałam w kielichu, a nie, jak zazwyczaj, w miseczce czy salaterce. Tak na przekór. Aby było inaczej. Spróbujcie jaglanki, a jeżeli nie przepadacie na kaszą jaglaną, przełamcie się i przygotujcie ją ze swoimi ulubionymi dodatkami, aby ją nieco „oswoić”. Kaszę można gotować na mleczku kokosowym, ... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!