Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami

Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami

Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami

Czy odmówisz takiej słodkości? Oprzesz się czekoladzie? Nie? To świetnie! W takim razie ten przepis jest dla Ciebie. Składniki: 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 kostki dobrego masła 100g czekolady deserowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30g posiekanych migdałów 30 posiekanych orzechów laskowych polewa 50g czekolady gorzkiej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka masła 3-4 łyżki mleka Wykonanie: masło rozpuścić w rondelku razem z czekoladą, mlekiem i cukrem. Do lekko prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, orzechy, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z orzechami, polewa czekoladowa, ciasta z masa

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.