Chleb pszenno – żytni z otrębami i szałwią i o pewnym październikowym wieczorze

Chleb pszenno – żytni z otrębami i szałwią i o pewnym październikowym wieczorze

Chleb pszenno – żytni z otrębami i szałwią i o pewnym październikowym wieczorze

  Pamiętam, że to był październikowy wieczór. Pamiętam, że czekałam wtedy na mamę. Pamiętam, że po południu tego dnia upiekłam chleb, żeby był świeży na naszą kolację. Prosty, wręcz najprostszy chleb pszenny. Pamiętam, że bochenek upiekł się wysoki i puszysty, a w całym domu rozchodził się jego cudowny aromat. Pamiętam, że na niebie był już tak jasny księżyc, kiedy mama stanęła w moich drzwiach, a ja niczego nie wyczytałam z jej twarzy… „Zrób kolację, napijemy sie herbaty i musimy porozmawiać̷... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, kolacja, owsiane, łatwe ciasto, chleb na drożdżach , proste ciasto

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.