Konfitura z jarzębiny.

Konfitura z jarzębiny.

Konfitura z jarzębiny.

Jarzębina pięknie się czerwieni i aż żal czegoś z niej nie zrobić. Przejrzałam internet, kilka przepisów znalazłam również w najróżniejszych książkach i czasopismach. Jednak wszystkie sa do siebie podobne. Wiem jedno, sa dwie szkoły przygotowywania jarzębiny. Jarzębina ma wiele zalet zdrowotnych, choćby taka ,ze posiada bardzo dużo witaminy C. Świeże owoce mogą wywoływać wymioty i biegunkę ponieważ zawierają kwas parasorbinowy  jednak kwas znika pod wpływem suszenia czy tez pod wpływem sporządzania ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.