Bakłażanowe wachlarze.

Bakłażanowe wachlarze.

Bakłażanowe wachlarze.

Bakłażana jadłam może raz, dwa i to był składnik musaki. Postanowiłam spróbowąc go jeszcze raz i tym razem bez zbędnych dodatków aby w pełni wyczuć jego smak. Hmm... i chyba to było smaczne! ;-) Kto ciekawy? - zapraszam po przepis. Składniki; 2 małe bakłażany 1 cebula ok. 4  łyżki oliwy 1 pomidor 2 ząbki czosnku garść oliwek pół papryki ( kolor dowolny) suszona lub świeża bazylia      Przygotowanie; Na patelni rozgrzać 2 łyzki oliwy, dodajemy drobno posiekaną cebule i chwile smażymy, doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.