Sałatka warzywna do słoików z curry

Sałatka warzywna do słoików z curry

Sałatka warzywna do słoików z curry

Przepis na tę sałatkę otrzymany od koleżanki z pracy. Cukinię można zastąpić kabaczkiem.  Składniki 3 kg cukinii 3 szt czerwonej papryki 3 szt żółtej papryki 3 duże cebule 3 ząbki czosnku pęczek pietruszki Zalewa :  dwie i pół szklanki cukru dwie i pół szklanki octu 2 łyżki gorczycy 4 małe łyżeczki soli 1 torebka przyprawy curry   Przygotowanie   Wszystkie składniki pokroiłem : paprykę w paski, cukinię w półtalarki, cebulę w piórka ( można pokroić wg uznania ). Pokrojone warzywa połączyłem, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, cukinia, sałatka, sałatki, do pracy, curry, przetwory, sałatki do pracy, sałatka do pracy, sałatka z papryki, sałatka curry

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.