Sałatka warzywna do słoików z curry

Sałatka warzywna do słoików z curry

Sałatka warzywna do słoików z curry

Przepis na tę sałatkę otrzymany od koleżanki z pracy. Cukinię można zastąpić kabaczkiem.  Składniki 3 kg cukinii 3 szt czerwonej papryki 3 szt żółtej papryki 3 duże cebule 3 ząbki czosnku pęczek pietruszki Zalewa :  dwie i pół szklanki cukru dwie i pół szklanki octu 2 łyżki gorczycy 4 małe łyżeczki soli 1 torebka przyprawy curry   Przygotowanie   Wszystkie składniki pokroiłem : paprykę w paski, cukinię w półtalarki, cebulę w piórka ( można pokroić wg uznania ). Pokrojone warzywa połączyłem, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.