Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Propozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu. Składniki Składniki na 2 słoiki o pojemności 1 l każdy 1,3 kg małych, twardych ogórków 150 g czerwonej cebuli 1 strąk czerwonej papryczki chili 1 szklanka octu 6 łyżek soli 2 kwiatostany kopru 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka białego pieprzu 1 łyżeczka cukru Przygotowanie   Ogórki opłukałem. Wymieszałem 4 szklanki zimnej wody z 4 łyżkami soli, zalałem ogórki i odstawiłem na 12 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie wyjąłem ogórki, opłukałem i o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.