Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Sezon w pełni. U nas w Lubuskie lasy wynagradzają poprzednie lata posuchy. A prawdziwki marynowane to chyba najsmaczniejsze marynowane grzyby.  Składniki 1 kg prawdziwków 1 szklanka octu 10 % pół litra wody liść laurowy kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżka cukru 1 cebula 1 łyżka soli     Przygotowanie   Prawdziwki oczyściłem, opłukałem. Tak przygotowane włożyłem do posolonego wrzątku z cebulą pokrojoną na ćwiartki. Gotowałem 15 minut ( czas gotowania zależy od wie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.