Marynowane maślaki

Marynowane maślaki

Marynowane maślaki

Sezon na grzyby w pełni. Trzeba więc czerpać z darów natury.  Składniki 1 kg maślaków 1 szklanka octu 10 % 1 l wody liście laurowe ziele angielski 1 cebula 1 pełna łyżka soli 1 pełna łyżka cukru ziarna pieprzu     Przygotowanie Maślaki obrałem ze skórki, oczyściłem z błon, dokładnie opłukałem. Tak przygotowane grzyby włożyłem do posolonego wrzątku z cebulą pokrojoną na ćwiartki. Gotowałem 15 minut ( czas gotowania zależy od wielkości grzybów, malutki główki wystarczy gotować 10 minut, większe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.