Łopatka jagnięca pieczona

Łopatka jagnięca pieczona

Łopatka jagnięca pieczona

Delikatne słodkawe mięso jagnięce w połączeniu z ziołami i czosnkiem. Pyszne. Podałem z pieczonymi ziemniakami.  Składniki: 800 g łopatki jagnięcej z kością 4 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu 4 łyżki oregano 3 łyżki oliwy sól, pieprz Przygotowanie: Łopatkę ponacinałem, włożyłem w nacięcia czosnek. Gałązki rozmarynu ułożyłem na łopatce całość związałem sznurkiem. Do miski wlałem oliwę, wsypałem oregano, dodałem sól i pieprz. Całość wymieszałem. Marynatą natarłem związane mięso. Mięso włożyłem do brytfanki , kt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.