Konfitura pomidorowo-pomarańczowa

Konfitura pomidorowo-pomarańczowa

Konfitura pomidorowo-pomarańczowa

Zielone pomidory można też wykorzystać do przygotowania konfitury. Wspaniały, delikatny smak <3   Składniki 800 g zielonych pomidorów 4 pomarańcze 1opakowanie Żelfixu 3:1 350 g cukru   Przygotowanie   Pomidory dokładnie umyłem, pokroiłem w plasterki, pomarańcze wyszorowałem, sparzyłem wrzątkiem, jedną pokroiłem w cienkie plasterki, a z pozostałych wycisnąłem sok. Pomidory przełożyłem do garnka, dodałem sok pomarańczowy, wsypałem żelfix, doprowadziłem do zagotowania, ciągle mieszając drewnianą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.