Flan ze szparagów z pomarańczowym zabaione

Flan ze szparagów z pomarańczowym zabaione

Flan ze szparagów z pomarańczowym zabaione

Idealne dla gości.  Składniki 500 g białych szparagów 1 łyżeczka cukru sól 2 jajka 125 g śmietany słodkiej biały pieprz pomarańcza 2 żółtka 150 ml soku pomarańczowego 4 żaroodporne foremki ( 150 ml ) masło do foremek     Przygotowanie   Szparagi umyłem, odkroiłem zdrewniałe końcówki. Pędy obrałem, gotowałem w 2 l osolonej wody przez ok. 20 minut. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 150 stopni C. Wyjąłem szparagi z wody. Czubki szparagów odkroiłem i odstawiłem je na bok w niewielkiej ilości... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.