Domowa konfitura z truskawek babci Basi

Domowa konfitura z truskawek babci Basi

Domowa konfitura z truskawek babci Basi

Teraz jest najlepszy moment na robienie przetworów z truskawek , jakby ” przedostatni zbiór „, jak się praktycznie kończą , bo wtedy są najsłodsze – czerwone. Dzisiaj polecam konfiturę – powidła z truskawek . Przygotowanie konfitury jest dość czasochłonne i podzielone na dwa dni. Trochę trudu , ale naprawdę warto . Polecam Składniki : 2 kg dobrze dojrzałych truskawek, najlepiej średniej wielkości lub małe . Jeśli są duże to przekrawamy na pół. ok.1.5 – 1,6 kg cukru w zależności o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.