Składniki: 5 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 szklanka oleju 3 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka ubić z cukrem, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao a drugą pozostawić jasną. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem. Na środku kłaść 2 łyżki ciasta jasnego, a na to 2 łyżki ciasta ciemnego i tak aż ciasto się skończy. Piec w 180 stopniach około 55 minut. Źródło: Słodki świat Ewy Wachowicz ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...