Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

Składniki: Brzoskwinie Cukier Woda (pół kg cukru na 1 l wody) Wykonanie: Brzoskwinie zalać gorącą wodą (sparzyć je) następnie ściągać skórkę przekrajać na pół lub na ćwiartki i usuwać pestki. Wodę zagotować wraz z cukrem. Brzoskwinie ułożyć w słoikach następnie zalać zalewą do pełna. Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować 25 - 30 minut. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.