Przepis na : deser
Smak napoleonki kojarzy mi się z dzieciństwem i domem... Niektórzy robią napoleonkę z ciasta francuskiego.Ja mam przepis z zeszytu mojej mamy. Moja napoleonka składa się z dwóch blatów ciasta kruchego przełożonego pyszną masą budyniową.Masa jest zwarta,nie wypływa a ciasto jest kruche i delikatne. Przepis na dużą blaszkę. Składniki: Na ciasto: 60 dkg mąki 1 i ¾ kostki margaryny 1 jajko 4 łyżki śmietany Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto.Dzielimy na 2 części i pieczemy kolejno 2 placki w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...