Babka Piegusek

Babka Piegusek

Babka Piegusek

  Jajka – 4 szt Cukier – 1 szkl Mak suchy – 1 szkl Mąka krupczatka –2 szkl Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki Cukier waniliowy – 1 łyżeczka Margaryna stopiona – 1 szklanka Dodatkowo: Cukier puder Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej. Piec w 180stC przez ok. 50 minut. Upieczone ciasto lekk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.