RACUCHY MARCHEWKOWE

RACUCHY MARCHEWKOWE

RACUCHY MARCHEWKOWE

Składniki: 40 dag marchewki 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki jogurtu 1 łyżeczka płaska sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta soli rodzynki cukier puder do posypania olej do smażenia Sposób przygotowania: Marchewkę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odlać wodę, marchewkę osuszyć i zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać jogurt, sodę, przyprawę do piernika i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję