OGÓRKI KWASZONE

OGÓRKI KWASZONE

OGÓRKI KWASZONE

Składniki: 2 kg ogórków polnych przyprawa do ogórków kwaszonych 2 główki czosnku sól Sposób wykonania: Ogórki umyj i obetnij ogonki. Do słoika (0,9 litra) wsyp 1 łyżkę stołową przyprawy, włóż 1 obrany ząbek czosnku. Przygotuj solankę z 1 litra wody i 1 łyżki soli. Przygotowane ogórki włóż do słoika i zalej przygotowaną wcześniej solanką. Słoik zamknij. Odstaw na 7 dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie słoik pasteryzujemy 10 minut celem przerwania fermentacji. Następnie słoik odwracamy do góry dnem i stawiamy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję