ŁOM - BLOK KAKAOWY Z HERBATNIKAMI

ŁOM - BLOK KAKAOWY Z HERBATNIKAMI

ŁOM - BLOK KAKAOWY Z HERBATNIKAMI

Składniki: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła 3 łyżki kakao 3 szklanki mleka w proszku nie granulowanego  4 paczki herbatników 1 paczka rodzynek Sposób wykonania: Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, kakao i włożyć masło. Składniki rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając. Dodać pokruszone herbatniki i rodzynki. Wymieszać. Krótko zagotować i zdjąć z ognia. Wylać do formy wyłożonej folią, ostudzić. Włożyć do lodówki na 1 godzinę celem schłodzenia. Użyć niedużej blaszki prostokątnej.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.