Przepis na : obiad
Dzisiaj polecam Wam pysznego schabowego z domową bułką tartą. Może zastanawiacie się jak robię bułkę tartą? Otóż kawałki domowego chleba lub domowe bułki suszę w piekarniku (nastawianym na 170 stopni C). Po wysuszeniu odstawiam do ostygnięcia, a następnie rozdrabniam w rozdrabniaczu (tzw.chopperze). Ewentualnie możecie też wysuszyć „kupne” bułki lub chleb, ale domowe bez porównania. Choć i taka bułka jest lepsza od tej sklepowej, zwróćcie uwagę przy kupowaniu takiej bułki na jej skład Składniki: Ok. 400 g ...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.