Schabowy po chłopsku w nowoczesnym wydaniu – wersja II

Schabowy po chłopsku w nowoczesnym wydaniu – wersja II

Przepis na : obiad

Dzisiaj polecam Wam pysznego schabowego z domową bułką tartą. Może zastanawiacie się jak robię bułkę tartą? Otóż kawałki domowego chleba lub domowe bułki suszę w piekarniku (nastawianym na 170 stopni C). Po wysuszeniu odstawiam do ostygnięcia, a następnie rozdrabniam w rozdrabniaczu (tzw.chopperze). Ewentualnie możecie też wysuszyć „kupne” bułki lub chleb, ale domowe bez porównania. Choć i taka bułka jest lepsza od tej sklepowej, zwróćcie uwagę przy kupowaniu takiej bułki na jej skład Składniki: Ok. 400 g ...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, mielone, schabowe, schab, chleb, dania obiadowe, schab gotowany, tarta na słodko, bez pieczenia

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.