Schab po francusku w musztardzie

Schab po francusku w musztardzie

Przepis na : obiad

Idealny na niedzielny lub świąteczny obiad. Ma oryginalny smak a mięso jest soczyste. Polecam Na 3 porcje Składniki: 300 – 400 g schabu bez kości 3 łyżki musztardy chrzanowej 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 ząbek czosnku 1-2 szklanki wody Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, czosnek niedźwiedzi suszony, bazylia, kurkuma, papryka czerwona mielona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Schab podzielić na trzy części. Posypać przyprawami, posmarować musztardą. Ułożyć w naczyniu żaroodporn...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, schab, mielone, obiad, sosy, dania obiadowe, mięso mielone, bez pieczenia

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.