Bardzo smaczne, delikatne gofry. Składniki: 8 jajek ¾ szklanki cukru brązowego ½ kostki masła o temp. pokojowej 4 ½ szklanki mąki tortowej 2 dag drożdży 2 szklanki wody 2 szklanki mleka Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W 1 szklance ciepłej wody + 1 łyżeczka cukru rozpuścić drożdże, dodać 2 łyżki mąki i wymieszać. Poczekać aż zaczyn wyrośnie. Żółtka, cukier, masło utrzeć. Dodać mleko, 1 szklankę wody i zaczyn. Połączyć składniki. Dodać mąkę i wymieszać mikserem. Białka ubić na sz... czytaj dalej...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.