Pychotka Doskonała przekąska do kawki Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki tortowej 250 g masła lub margaryny 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka rodzynek ½ łyżeczki sody 1 jajko 1 łyżka kakao 1 łyżka cynamonu Wykonanie: Do miski wsypać składniki sypkie, dodać jajko, rodzynki, wiórki kokosowe oraz masło. Wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto będzie kleiło się do rąk. Z ciasta formować w rękach kulki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać. Zachować odstępy. Piec w piekarniku ... czytaj dalej...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.