Wyglądają zachęcająco, a smakują wyjątkowo. Polecam!!! Składniki na dżem: 1 duże jabłko lub 2 mniejsze 300 g rabarbaru (po oczyszczeniu) 4 łyżki cukru brązowego Składniki na ciasto: 3 jajka 180 g masła ¾ szklanki cukru kryształ 1 ½ szklanki mąki tortowej typ 450 ½ szklanki mączki ziemniaczanej 1 kisiel (np.czerwony) 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g śmietany kwaśnej 18% Składniki na kruszonkę: 1 łyżka masła 3 łyżki cukru kryształ Mąka tortowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Rabarb... czytaj dalej...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.