Proste w wykonaniu i smaczne ptasie mleczko. Idealne na gorące dni do kawki Składniki: 1 litr kefiru 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki truskawkowe Żelatyna bez namaczania Truskawki Biszkopty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Blaszkę o średnicy 24 cm wyłożyć spożywczą folią aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty. Galaretki cytrynowe + 1 czubata łyżka żelatyny (bez namaczania – można od razu wsypać do galaretki) rozpuścić w 300 ml gotowanej wody. Kefir utrzeć mikserem na średnich obr...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.