Pyszne i proste świąteczne pierniczki według trochę zmienionej receptury mojej Babci, ponieważ zamiast białego cukru dodałam brązowy. Są miękkie zaraz po upieczeniu i nie muszą leżakować. Można je od razu konsumować Pycha Składniki: ½ szklanki miodu naturalnego 200 g masła 1 szklanka cukru brązowego 2 jajka 2 opakowania przyprawy do piernika lub ciastek korzennych 2 łyżeczki sody 640 g mąki wrocławskiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki (mąka, soda, przyprawy)...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.