Kiszonki – naturalny probiotyk

Kiszonki – naturalny probiotyk

Kiszonki – naturalny probiotyk

Kiszona kapusta lub ogórki to bomba witamin (z grupy B: B1, B2, B3; C,A,E,K), których brakuje nam zwłaszcza zimą, ale również naturalny probiotyk, ponieważ zawiera bakterie kwasu mlekowego. W związku z tym kiszonki są źródłem substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy zawarty w kiszonkach reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie oraz zmniejsza poziom cholesterolu. W trakcie procesu kiszenia zmniejsza się zawartość cukru, dlatego kis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, ogórki, kapusta kiszona, pierś, przetwory, piersi, ogórki kiszone

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.