Bardzo smaczny jabłecznik. Smakuje równie dobrze jak wygląda. Sprawdza się, kiedy mam więcej czasu, aby go przygotować. Goście będą zachwyceni Składniki: ½ kg mąki tortowej typ 450 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 82% ¾ szklanki cukru + 3 łyżki do budyniu 3 całe jajka Szczypta soli 750 ml mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ok. 1,5 kg jabłek (musi zostać 1 kg bez skóry i ziaren) 2 łyżki cynamonu Wykonanie: Jabłka obrać i wydrążyć z...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.