To stary przepis Babci, przerobiony trochę przez Mamę. Uwielbiam takie przepisy, proste i smaczne. Polecam Składniki: 8 jajek 1 ½ szklanka cukru brązowego 3 szklanki mąki tortowej 16 łyżek oleju rzepakowego 16 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Przyprawa do piernika ½ szklanki wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka. Stopniowo na przemian, ubijając dolewać olej i...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.