To szybkie i łatwe ciasto, a przy tym wygląda i smakuje obłędnie. Składniki: 100 g masła 1 1/3 szklanki cukru brązowego 1 puszka ananasa Owoce, np. jeżyny, maliny, czereśnie lub wiśnie 4 szklanki mąki tortowej typ 450 400 g kwaśnej śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru kryształ 4 jajka 3-4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka olejku waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: W małym rondelku, na małym ogniu rozpuścić masło. Wylać na blaszkę o wymiarach 25... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.