Ciasteczka są bardzo kruche z tego względu, że przeważa w nich mąką kokosowa nad tortową, ale są bardzo smaczne. Doskonałe dla dzieci na przekąskę lub dla nas do kawki Składniki: 340 g masła o temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru brązowego 1 łyżka cukru trzcinowego z cynamonem 2 jajka 1 ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki tortowej typ 450 ¾ łyżeczki sody 4 szklanki płatków owsianych 100 g rodzynek 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika (adsbygoogle = window.adsbygoogle ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.