W okresie wakacyjnym, na przełomie lipca i sierpnia, w sklepach spożywczych pojawiają się kolby kukurydzy. Chcąc wybrać tą najsmaczniejszą, kieruj się wyglądem jej ziarenek. Nasiona kukurydzy powinny być żółte i napęczniałe. Zbyt jasne lub sflaczałe nasiona, mogą świadczyć o nie pierwszej świeżości kukurydzy. Kolby kukurydzy można przygotować na wiele sposobów, jednak największym powodzeniem cieszy się kukurydza gotowana z masełkiem i solą. Smaczna przekąską idealna do chrupania. {"@context":"https:\/\/schema.o... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl