Gotowane kolby kukurydzy z masłem i solą

Gotowane kolby kukurydzy z masłem i solą

Gotowane kolby kukurydzy z masłem i solą

W okresie wakacyjnym, na przełomie lipca i sierpnia, w sklepach spożywczych pojawiają się kolby kukurydzy. Chcąc wybrać tą najsmaczniejszą, kieruj się wyglądem jej ziarenek. Nasiona kukurydzy powinny być żółte i napęczniałe. Zbyt jasne lub sflaczałe nasiona, mogą świadczyć o nie pierwszej świeżości kukurydzy. Kolby kukurydzy można przygotować na wiele sposobów, jednak największym powodzeniem cieszy się kukurydza gotowana z masełkiem i solą. Smaczna przekąską idealna do chrupania. {"@context":"https:\/\/schema.o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.