Chleb. Aby była piękna skórka i doskonały miękisz

Chleb. Aby była piękna skórka i doskonały miękisz

Chleb. Aby była piękna skórka i doskonały miękisz

Piekąc domowy chleb, chcemy aby miał swoje idealne walory smakowe jak i pięknie wyglądał. Należy więc wiedzieć, że od konsystencji ciasta zależy wybór kształtu, jaki będzie miał nasz chleb, czy będzie to kształt keksu, czy okrągły bochenek. Ciasto bardziej miękkie i rzadsze pieczemy w formie keksowej, natomiast twarde możemy uformować w okrągły bochenek i po prostu ułożyć na blasze. Warto wiedzieć, że w formie keksowej (o wymiarach 30 x 11 cm) możemy piec chleby o wadze 500 lub 750 g. W obiegu są dostępne ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.