Bezowe serca z malinami

Bezowe serca z malinami

Bezowe serca z malinami

Beza jako wypiek ma długą historię. Początkowo była popularna w kuchni francuskiej, z czasem rozprzestrzeniła się na inne kraje. Nazwa “beza” pochodzi od francuskiego słowa baiser, które oznacza pocałunek. Mówi się, że beza jest tak lekka, że “rozpuszcza się na języku jak pocałunek”. Beza to prawdziwy rarytas, który zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Jej delikatność i lekkość sprawiają, że jest uwielbiana przez wielu miłośników słodkości na całym świecie. Z okazji święta zakochanych przygotowała... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.