Bałkańska Baklava z pistacjami i orzechami włoskimi

Bałkańska Baklava z pistacjami i orzechami włoskimi

Bałkańska Baklava z pistacjami i orzechami włoskimi

Wciągająco słodki przysmak przygotowany z listkującego się ciasta typu filo, pistacji i orzeszków włoskich, klarowanego masła i aromatycznego syropu cukrowego z nutką kwiatów pomarańczy. Kto chociaż raz będą w Chorwacji próbował tamtejszej baklavy, ten zna jej niepowtarzający smak. Wypiek przygotujesz z gotowego listkującego ciasta, co pozwoli zaoszczędzić mnóstwo czasu i nerwów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wciągająca baklawa z bakaliami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.