Składniki : 2 średniej wielkości selery butelka białego wytrawnego wina sok z 1 cytryny lub 3 łyżki octu jabłkowego 3-4 łyżki miodu Przygotowanie : Obrane selery pokroić drobno lub zetrzeć na tarce Wsypać do słoika i zalać winem, przykryć pokrywką Pozostawić na 10 dni, codziennie potrząsać słoikiem Po tym czasie przecedzić, dodać miód i podgrzać na małym ogniu ok. 10 min Pod koniec dodać sok lub ocet - wymieszać Wlać do butelki, wstawić do lodówki Pić 3 razy dziennie po 1 łyżce między posiłkami. To w... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula