Przepis na : obiad
Składniki : ok.30 dag wątróbek indyczych smalec sól, mąka pszenna ok.30 dag mrożonych wiśni ( najlepiej wydrylowanych) cukier, mąka ziemniaczana ocet balsamiczny, wino czerwone wytrawne Przygotowanie: Przygotowałam sos: wydrylowane wiśnie przełożyłam do garnuszka, krótko zagotowałam Do ok. 1/3 szklanki z winem wsypałam mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszałam Wlałam ostrożnie do wydrylowanych wiśni i soku jaki puściły - ciągle mieszając - zagotowałam Doprawiłam do smaku octem balsamicznym, cuk... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula