Składniki : 2 duże cebule 2 ząbki czosnku sok z cytryny odrobina świeżego imbiru szczypta cynamonu cejlońskiego kilka goździków miód ewentualnie syrop z agawy lub cukier Przygotowanie : Cebulę, cytrynę, czosnek i imbir pokroić w plastry i ułożyć w słoiczku, ucisnąć i zasypywać cukrem lub miodem Przez pierwszą dobę trzymamy w temp.pokojowej bez przykrywania pokrywką, a potem wstawiamy do lodówki. Spożyć pijąc sok(dorośli) nie dłużej niż tydzień, max 2 tygodnie. Zrobić przerwę. Syrop pomoże w bólu gardła i w s... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula