Przepis znalazłam w książce Stefanii Korżawskiej "Cztery kroki do zdrowia" A że sezon na świeże zioła trwa, syrop ze skrzypem w roli głównej zrobiony :) Tym bardziej, że skrzyp w moim ogrodzie rośnie sobie swobodnie. Składniki : 50 g suszonego lu 3 garście drobno pokrojonego świeżego skrzypu 10 szklanek wody 1/2 l miodu 6 łyżek octu jabłkowego 1 pokruszona laska cynamony 1 łyżeczka kardamonu Przygotowanie: Umyty, pokrojony świeży skrzyp wsypać do garnka z wodą, cynamonem, kardamonem- zagotować, a potem ogrze... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula