Składniki : pokrzywa majowa Wykonanie: W moim ogrodzie zostawiłam kilka miejsc w których rośnie sobie pokrzywa i wcale jej nie tępię. Po ostatnim deszczu w dość słoneczny dzień zerwałam kilkadziesiąt jej łodyg. Zaniosłam ją na strych domu, ułożyłam na czystym papierze i przykryłam ją drugim arkuszem. Można też zrobić z pokrzywy bukiet i powiesić w zacienionym, suchym i przewiewnym miejscu np.pod wiatą. Kiedy już będzie sucha będę przechowywać ją w szczelnym, szklanym naczyniu. I będę parzyć jak herbatę. Pok... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula